Taxipanel

Lid worden van het taxipanel van OIS


Om de kwaliteit van de dienstverlening van de taxibranche te vergroten hebben de gemeente en de taxibranche de handen ineen geslagen. Vanaf 1 juni 2013 geldt een nieuwe taxiverordening. Belangrijkste verandering is dat taxichauffeurs die in Amsterdam op de standplaats staan en passagiers meenemen op straat, aangesloten moeten zijn bij een Toegelaten Taxi Organisatie (TTO). Chauffeurs die zich hebben aangesloten hebben een goede staat van dienst. Zij nemen je altijd mee en en brengen je netjes volgens de snelste route van a naar b volgens het juiste tarief. De TTO’s houden zelf toezicht op de naleving van de regels door hun chauffeurs. De gemeente ziet daarop toe en beboet chauffeurs die illegaal op de Amsterdamse taximarkt werken.

 

De gemeente en de TTO taxi organisaties vinden het belangrijk om de ontwikkelingen in de taxibranche als gevolg van de nieuwe Taxiverordening te volgen: treden er verbeteringen binnen de branche op, merken klanten veranderingen op, zijn klanten meer tevreden of moet er nog meer gebeuren om te zorgen dat de Amsterdamse taxi’s echt goed zijn?

 

Taxipannel

Om dat te kunnen volgen is OIS gevraagd een panel van regelmatige taxigebruikers op te zetten. Aanmelden voor het online taxipanel is heel eenvoudig. Om u aan te melden vragen wij u een aantal achtergrondgegevens in te vullen. Deze vragen worden eenmalig gesteld. Eens in de drie maanden kunt u een uitnodiging per e-mail voor deelname aan het onderzoek verwachten.

 

Nadat u het aanmeldformulier met achtergrondgegevens hebt ingevuld, ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Als u hierop klikt, bent u daarna lid van het online taxipanel. U ontvangt daarna per e-mail een bevestiging met daarin uw panellidnummer, ook wel ID. Dit is uw persoonlijke toegangscode voor het openen van een vragenlijst en voor het wijzigen van uw gegevens.

 


Panel